Logga inMENY
Skicka visuminformation till mig

PRIVATVISUM TILL THAILAND

Från och med den 18:e Mars 2020 så tar Thailändska ambassaden endast emot ansökningar via post, vilket innebär att behandlingstiden blir längre. Räkna med att ett visum kan ta ca 2 veckor att få tillbaka.

Privatvisum ska du ansöka ifall du är gift med en Thailändsk medborgare eller har ett barn som har Thailändskt medborgarskap. Du kan ansöka om en eller flera inresor och stanna i Thailand i 90 dagar åt gången.

Svenska medborgare kan stanna i Thailand upp till 30 dagar utan visum. Det finns möjlighet att förlänga din vistelse på plats med ytterligare 30 dagar, kontakta närmaste immigrations kontor (Immigration Office) i Thailand. Passet ska måste giltigt vid ankomsten till Sverige.

Ska du stanna i Thailand längre än 30 dagar så måste du söka om visum i förväg. Det finns möjlighet att förlänga din vistelse på plats med yttierligare 30 dagar, kontakta närmaste immigrations kontor (Immigration Office) i Thailand. 

 

Följande krävs för att söka Privatvisum giltigt 90 dagar:

 • Passet i original med en giltighet på minst 6 månader vid ansökningstillfället. Passet måste innehålla minst 2 sidor bredvid varandra (ett uppslag) där det inte finns några stämplar. Passet får inte vara trasigt, sprucket eller vattenskadat. 
 • 1 Visumansökan (Klicka här för ansökan) som du fyller i online, skriv ut ansökan när den är komplett ifylld och signera. Om du vill att Visumpartner ska fylla i din visumansökan, klicka HÄR för en förenklad visumansökan.

 • 2 Färgfoton i passtorlek  3,5 x 4,5 med vit bakgrund. O.B.S. Ej hemmagjorda foton. Du kan skicka ett foto till info@visumpartner.se om du vill att vi hjälper dig att redigera och skriva ut fotot till din ansökan.
 • 1 Kopia på fruns eller mannes giltiga Thailändska ID kort / Pass (Måste innehålla en signatur från Pass / ID havaren)
 • 1 Kopia på fruns eller mannens hus registrering i Thailand och Thai ID kort (Måste innehålla en signatur från ägaren)
 • 1 Kopia på vigselbevis från Thailand eller Sverige, är ni gifta i Sverige gäller familjebevis från Skatteverket.
 • Är du inte gift med en Thailändsk medborgare men har ett barn som har Thailändskt medborgarskap kan du istället för dom tre ovanstående kraven bifoga en kopia på barnets Thailändska födelsebevis.
 • Personbevis från Skatteverket skrivet på Engelska som bekräftar din relation till den Thailändska parten. (Personbeviset måste vara stämplat och signerat i original utav Skatteverket)

 

Övrig information:

 • Icke Svenska medborgare måste bifoga ett personbevis från Skatteverket på Engelska och ett giltigt uppehållstillstånd. 

 

Visumets giltighet, Vistelsens längd och antal Inresor:

 • Privatvisum: 1 inresa med en vistelse upp till 90 dagar i Thailand. Inresan måste ske inom 90 dagar efter det att visumet är utfärdat.
 • Privatvisum: Flera inresor med en vistelse upp till 90 dagar i Thailand. Du kan resa in flera gånger inom en period på ett år.

 

Behandlingstid på ambassaden:

 • ​ 5-7 arbetsdagar

 

Vi reserverar oss för den information som inte kommit oss tillhanda

Fortsätt genom att välja i den här menyn


Privatperson

Företag
Antal resenärer: