Logga inMENY
Skicka visuminformation till mig

PENSIONÄRSVISUM "O" TILL THAILAND

Pensionärsvisum "O" kan endast sökas av dom har fyllt 50 år och är pensionär.

Följande måste skickas till oss för att vi ska kunna hjälpa dig att söka Non-Immigrant "O" visum:

Thailand har nu helt gått över till ett elektroniskt visum system (Stickerless e-Visa) vilket förändrar processen. 

Vi har numrerat dokumenten som behövs från 1 till 9

Vänligen scanna ALLA nedanstående 9 dokument och skicka i ETT mail till: thailand@visumpartner.se

Har du inte möjlighet att scanna dokumenten går det bra att skicka alla 9 dokument/handlingar i ett brev till oss. Ett arvode på 375:- tillkommer.

 

Saknas något så kommer vi att kontakta dig.

Informationen uppdaterad 14/7-2022

 

 • 1) Digital passkopia med en giltighet på minst 12 månader vid ansökningstillfället. Passet får inte vara trasigt, sprucket eller vattenskadat.
   
 • 2) Digitalt färgfoto i passtorlek  3.5 x 4.5 med vit bakgrund. O.B.S. Ej hemmagjorda foton. Du kan skicka ett foto till info@visumpartner.se om du vill att vi hjälper dig att redigera fotot till din ansökan tillkommer 160:-
 • Visumansökan (KLICKA HÄR FÖR VISUMANSÖKAN) fyll i ansökan och spara den på din dator, fyll i, spara och skicka den via e-post tillsammans med övriga dokument.

 • 3) Deklaration fyll i blanketten och signera. (KLICKA HÄR FÖR BLANKETT)

 • 4) Personbevis från Skatteverket på Engelska. Personbeviset måste vara stämplat, signerat och med namnförydligande från Skatteverket.
   
 • 5) Inkomstförsäkring på Engelska från Försäkringskassan/Pensionsmyndigheten som visar att du har en pension på minst 18,500 SEK per månad efter skatt, eller/och intyg från din privata tjänstepension så att den totala summan blir minst 18.500 SEK per månad efter skatt. Intygen måste vara stämplade, signerade med namnförtydligande från respektive myndighet och i original.
   
  • Uppfyller du inte ovanstående krav på punkt 5, så kan du kombinera med ett bankintyg på att du har minst 115 000 sek sparat på banken i Sverige. Intyget ska vara på Engelska och stämplat av banken med signatur och namnförtydligande och i original. Intyget får inte vara äldre än 3 månader .
    
 • 6) Kontoutdrag från banken ska innehålla resenärens namn, datum för utdraget. (Obs. Notera ovanstående punk, att om pensionen understiger 18.500 SEK / per månad efter skatt så måste kontoutdraget bekräfta ett saldo på 115 000 SEK, samt vara stämplat och signerat av banken. Kontoutdraget ska dessutom vara skrivet på engelska)
   
 • 7) Försäkringsintyg på Engelska som ska bekräfta att du är försäkrad under hela den planerade vistelsetiden i Thailand, intyget ska vara stämplad och signerad av försäkringsbolaget. Försäkringsintyget måste även uppvisas vid inresan i Thailand. Om du planerar att teckna försäkring i Thailand så hittar du en lista på lämpliga försäkringsbolag på denna länk: (KLICKA HÄR) Vid tecknande av en Thailändsk försäkring så går det bra med kopia på försäkringen OM det inte är möjligt att erhålla originalet.
   
  • Försäkringen måste täcka för 40 000 baht (outpatient-öppenvård) och 400 000 baht (inpatient-slutenvård)
  • Alla icke Thailändska försäkringar (från ovanstående länk) kräver dessutom att försäkringsbolaget fyller i ett s.k. "Foreign Insurance Certificate Form" (KLICKA HÄR FÖR BLANKETT) Du måste skicka blanketten till försäkringsbolaget och be dom att fylla i, stämpla, signera och sedan skicka den till dig tillsammans med försäkringsintyget. (Försäkringsbolaget kan inkludera informationen från dokumentet "Foreign Insurance Certificate" i sitt egna försäkringsintyg, i det fallet måste inte formuläret fyllas i)
 • 8) 12 månaders resehistorik. Kopiera sidorna i passet där det finns in och utrese-stämplar som visar dina resor i Europa eller Internationellt och bifoga med övriga dokument. Har du inga stämplar i passet så behöver du INTE bifoga några kopior.
 • Den här blanketten MÅSTE du fylla i. Klicka på följande länk, skriv ut blanketten och bifoga den med övrig dokument. (KLICKA HÄR)

 • 9) Ett foto på den sökande som håller upp passets information sida. (SE EXEMPEL)

 Övrig information:

 • Icke Svenska medborgare måste bifoga personbevis från Skatteverket på Engelska och ett giltigt uppehållstillstånd. 
   
 • Från och med 1 april 2022 behöver du inte visa upp ett PCR-testintyg innan avresa.

 

Visumets giltighet, Vistelselängd och antal Inresor:

 • Non-Immigrant "O" visum: 1 inresa med en vistelse upp till 90 dagar i Thailand. Inresan måste ske inom 90 dagar efter det att visumet är utfärdat.
 • Non-Immigrant "O" flera inresor: Flera inresor med en vistelse upp till 90 dagar varje gång i Thailand. Första inresan måste ske inom 90 dagar efter det att visumet är utfärdat. Tänk på att du måste lämna Thailand inom 90 dagar för att sedan resa in igen när du har fler inresor. Du kan också vända dig till Immigration Office där du befinner dig för att förlänga på plats istället för att resa ut ur Thailand varje gång. Det här ska du göra i god tid innan den 90:e dagen, varje gång du ska förlänga.

 

Behandlingstid på ambassaden:

 • ​Visumansökan tar ca 7 dagar från inlämnade. 

 

Vi reserverar oss för den information som inte kommit oss tillhanda

Fortsätt genom att välja i den här menyn


Privatperson

Företag
Antal resenärer: