Logga inMENY
Skicka visuminformation till mig

LEGALISERING TILL INDIEN

 

Allmänna dokument från Sverige som ska användas i Indien ska erhålla apostille via Notarius Publicus. Kräver kunden i Indien att dokumentet ska vara legaliserat av Indiska ambassaden så hjälper vi även till med detta.

Följande process krävs för att bestyrka allmänna-handels och juridiska dokument för användning i Indien:

  • Dokument som ska legaliseras som kopia eller original måste vara på Engelska. 
  • Klicka för LEGALISERINGSANSÖKAN Ansökan är inte obligatorisk men hjälper Visumpartner att förstå era behov för legaliseringen.

  • NotariusPublicus bestyrker allmänna/juridiska dokument. N.P. stämplar dokumentet/n för att bestyrka eventuella signaturer, bifoga ID kopia/or från dom personer som signerat dokumentet/en. Vid legalisering av företagsdokument ska även ett registreringsbevis från bolagsverket bifogas som avser det aktuella företaget. Kontakta Visumpartner för hjälp med beställning av registreringsbevis.
  • Notarius Publicus utfärdar Apostille. Dokumentet kräver ingen stämpel från ambassaden för användning i Indien så länge det finns apostille. OBS. Kräver kunden i Indien att dokumentet ska vara legaliserat av ambassaden så kan Visumpartner hjälpa till med detta.

 

Övrig information:

  • Tillhör Haagkonventionen.

 

Legaliseringsavgifterna framgår inte vid beställningen eftersom priset styrs av vilka dokument som ska legaliseras och på vilka instanser dokumentet ska, t.ex. Översättning, Notarius Publicus och UD. Alla instanser har olika priser för varje dokument. Notera även att behandlingstiden varierar av samma anledning, därför har vi endast ambassadens behandlingstid på hemsidan.

Behandlingstid på ambassaden:

  • ​ 1-3 arbetsdagar

 

 

Vi reserverar oss för den information som inte kommit oss tillhanda

Fortsätt genom att välja i den här menyn


Privatperson

Företag
Antal resenärer: