Logga inMENY
Skicka visuminformation till mig

BRASILIEN

 

Svenska medborgare kan få visum vid gränsen giltigt i upp till 90 dagar vid turist eller affärsresor.

LEGALISERING TILL BRASILIEN

 

Dokument från Sverige som ska användas i Brasilien måste vara stämplade av Brasiliens ambassad i Sverige. Alla dokument som ska bestyrkas av Brasiliens ambassad måste först vara stämplade på Notarius Publicus. Notera att dokumentet/en bör vara utställt på Engelska eller Portugisiska för att kunna användas i Brasilien.

Följande process krävs för att bestyrka allmänna och juridiska dokument på Brasiliens ambassad:

  • Dokument som ska legaliseras som kopia eller original måste vara på Engelska eller Portugisiska. 
  • Klicka för LEGALISERINGSANSÖKAN Ansökan är inte obligatorisk men hjälper Visumpartner att förstå era behov för legaliseringen.

  • Auktoriserad översättning krävs endast om dokumentet inte är skrivet på Engelska eller Portugisiska. Original dokumentet måste först legaliseras i det urspringliga språket hos ambassaden och kan därefter översättas för att stämplas på ambassaden.
  • NotariusPublicus bestyrker allmänna/juridiska dokument. N.P. stämplar dokumentet/n för att bestyrka eventuella signaturer, bifoga ID kopia/or från dom personer som signerat dokumentet/en. Vid legalisering av företagsdokument ska även ett registreringsbevis från bolagsverket bifogas som avser det aktuella företaget. Kontakta Visumpartner för hjälp med beställning av registreringsbevis.
  • Handelskammaren bestyrker handelsdokument. Handelskammaren kan komma att begära registreringbevis från bolagsverket vid första tillfället.
  • Brasiliens ambassad. Ambassaden legaliserar dokumentet för användning i Brasilien. 

 

Övrig information:

  • Tillhör inte Haagkonvetionen.
  • Originaldokument från Polismyndigheten kan stämplas direkt på ambassaden. 

 

Legaliseringsavgifterna framgår inte vid beställningen eftersom priset styrs av vilka dokument som ska legaliseras och på vilka instanser dokumentet ska, t.ex. Översättning, Notarius Publicus och UD. Alla instanser har olika priser för varje dokument. Notera även att behandlingstiden varierar av samma anledning, därför har vi endast ambassadens behandlingstid på hemsidan.

Behandlingstid på ambassaden:

  • ​ 7 arbetsdagar

 

 

Vi reserverar oss för den information som inte kommit oss tillhanda

Fortsätt genom att välja i den här menyn


Privatperson

Företag
Antal resenärer: