Logga in



MENY
Skicka visuminformation till mig

LÅNGTIDSVISUM 50+ "O-A" TILL THAILAND

För att söka "O-A" Långtidsvisum så måste du ha fyllt 50 år men behöver inte vara pensionär.

 

Följande måste skickas till oss för att vi ska kunna hjälpa dig att söka Non-Immigrant "O-A" visum:

  • Passet i original med en giltighet på minst 6 månader vid ansökningstillfället. Passet måste innehålla minst 2 sidor bredvid varandra (ett uppslag) där det inte finns några stämplar. Passet får inte vara trasigt, sprucket eller vattenskadat. 
  • Visumansökan (Klicka här för ansökan) som du fyller i online, skriv ut ansökningarna när dom är komplett ifyllda och signera. Om du vill att Visumpartner ska fylla i din visumansökan, klicka HÄR för en förenklad visumansökan.

  • 3 Färgfoton i passtorlek  3.5 x 4.5 med vit bakgrund. O.B.S. Ej hemmagjorda foton. Du kan skicka ett foto till info@visumpartner.se om du vill att vi hjälper dig att redigera och skriva ut foton till din ansökan.
  • 3 EXTRA ANSÖKNINGSBLANKETTER för Longstay visum som du fyller i online, skriv ut ansökningarna när dom är komplett ifyllda och signera.

  • 1 Registerutdrag från polisen för utlandsändamål. Ett original plus två kopior. Dokumentet måste vara på Engelska och inte mer än 3 månader gammalt
  • 1 Läkarintyg ett original plus två kopior. KLICKA HÄR FÖR BLANKETT som måste fyllas i, stämplas och signeras av en auktoriserad läkare.

  • 1 Personbevis från Skatteverket som måste vara på Engelska. Ett original plus två kopior.
     
  • 1 Inkomstförsäkring från Försäkringskassan som bevisar att du har en inkomst på minst 18 500 SEK efter skatt eller ett skriftligt utlåtande från er bank i Sverige som visar att ni har ca 228 000 SEK sparat, utlåtandet måste vara på Engelska, signerat och stämplat av banken. Ett original plus två kopior. Dokumeten får inte vara mer än 90 dagar gammalt.

    Uppfyller du inte ovanstående krav så kan du kombinera bankutlåtandet och inkomstförsäkringen, det måste i detta fall framgå att du kommer erhålla inkomst under perioden visumet ska gälla och att pengarna från båda dokumenten hamnar på ca 228 000 SEK.

 

Övrig information:

  • Icke Svenska medborgare måste bifoga personbevis från Skatteverket på Engelska och ett giltigt uppehållstillstånd. 
  • För att söka O-A Longstay måste du ha fyllt 50 år. 
  • Alla dokument kräver ett original plus två kopior. Ansökningsblanketterna ska alla vara i original.
  • Var 90:e dag i Thailand måste du rapportera till immigrationen. Finns det inget immigrations kontor i ert distrikt så kan man göra det hos den lokala polisen.

 

Visumets giltighet, Vistelselängd och antal Inresor:

  • Non-Immigrant O-A Longstay flera inresor: Vistelse upp till 365 dagar i Thailand. Inresa inom 365 dagar efter det att visumet är utfärdat. 
  • O.B.S. Om du har ett (Non Immigrant "O-A" Longstay visum) och ska förlänga ditt visum på Immigration Office och vill lämna Thailand för att senare resa in i Thailand igen, så måste du begära (Re Entry Visa - Multiple Entries - Flera Inresor) 

 

Behandlingstid på ambassaden:

  • ​ 5-10 arbetsdagar

 

Vi reserverar oss för den information som inte kommit oss tillhanda

Fortsätt genom att välja i den här menyn


Privatperson

Företag




Antal resenärer: