Logga in



MENY
Skicka visuminformation till mig

 

När du ska söka visum till Saudi Arabien så krävs det ett personligt besök på Saudis visum center i Stockholm. Visumpartner kommer att bistå dig med en bokad tid på visumcentret samt kontroll av alla dokument för att inlämningen av visumansökan ska ske utan några problem.

OBS. Det går inte att komplettera med några handlingar i efterhand när man besökt visumcentret utan ansökan måste vara komplett vid besöket. Känner ni er osäkra så kontakta alltid Visumpartner för kontroll.

Betalning för själva visumavgiften görs under besöket på visumcentret, endast kortbetalning är möjligt.

 

ARBETSTILLSTÅND TILL SAUDIARABIEN - "WORK VISA"

 

Följande måste skickas till oss för att vi ska kunna hjälpa dig att söka arbetstillstånd:

  • Passet i original med en giltighet på minst 18 månader vid ansökningstillfället. Passet måste innehålla minst 2 sidor bredvid varandra där det inte finns några stämplar. Passet får inte vara trasigt, sprucket eller vattenskadat. 
  • 1 Visumansökan (Klicka här för ansökan) som du fyller i online, skriv ut ansökan när den komplett ifylld och signera. Om du vill att Visumpartner ska fylla i din visumansökan, klicka HÄR för en förenklad visumansökan.

  • 1 Färgfoto i passtorlek  4.5 x 3.5 med bra kvalité och vit bakgrund. O.B.S. Ej hemmagjorda foton. Fotot får vara max vara 3 månader gammalt. Du kan skicka ett foto till info@visumpartner.se om du vill att vi hjälper dig att redigera och skriva ut fotot till din ansökan.
     
  • 1 Inbjudningsbrev från företaget i Saudi Arabien. Inbjudan måste vara utfärdat via Ministry of Foreign Affairs i Saudi Arabien.
     
  • 1 Kontrakt med företaget i Saudi Arabien signerat utav båda parter samt stämplat av handelskammaren och utrikesministeriet i Saudi Arabien.
     
  • 1 Fullmakt från arbetsgivaren i Saudi Arabien. Adresserat till Saudis ambssad/visumcenter i Stockholm eller direkt till den sökande. Fullmakten måste vara stämplad av handelskammaren i Saudiarabien och kopplat till referensnummret i inbjudningsbrevet.
     
  • 1 Betyg från universitet/skola, måste vara på Engelska och vara stämplat av Notarius Publicus, UD och Saudis kultur attaché i Berlin. (Visumpartner hjälper er med att få betyget legaliserat inför visumansökan, vi kan även få det översatt till Engelska) OBS. Denna process kan vara väldigt långdragen.
     
  • 1 Registerutdrag från polisen för utlandsändamål. Måste vara i original och får max vara 6 månader gammalt.
  • 1 Hälsotest utfärdat av en läkare i Sverige, går att göra på de flesta vårdcentraler i Sverige. Hälsotestet måste ske enligt Saudi Arabiens standard krav, ta med er MALLEN till mottagningen och be om att få alla tester som står i BLANKETTEN utförda. Alla provsvar ska vara bifogade på engelska och varje sida måste innehålla signatur samt stämpel från en auktoriserad läkare. Testet måste bevisa att ni är fri från HIV, Hepatit B och C, samt syfilis. Dokumentet krävs i original och måste vara legliserat utav UD före inlämning. Läkaren ska delvis stämpla fotot och blanketten på första sidan. 

 

Övrig information:

  • Ansökan om arbetstillstånd till Saudi Arabien är en tidskrävande process och kan ta allt mellan veckor till månader beroende på hur pass föreberred man är.
  • Vi rekommenderar att man börjar med legalisering av betyg, under tiden utför du läkarundersökningen och beställer registreringsbevis. Alla förebedelser i Saudi Arabien skall vara klara vid det här laget.

 

Visumets giltighet och antal inresor:

  • Arbetstillstånd: 1 inresa. Du har 30 dagar på dig att omvandla visumet till ett arbetstillstånd när du anlänt till Saudi Arabien, inresan måste ske inom 90 dagar efter det att visumet är utfärdat.

 

Behandlingstid på ambassaden: 

  • 5 arbetsdagar.
  • OBS. Inlämning av ansökan sker personligen på ambassadens visumcenter i Stockholm.

 

Vi reserverar oss för den information som inte kommit oss tillhanda

Fortsätt genom att välja i den här menyn


Privatperson

Företag




Antal resenärer: