Logga in



MENY
Skicka visuminformation till mig

TURISTVISUM TILL NIGERIA

 

Följande måste skickas till oss för att vi ska kunna hjälpa dig att söka turistvisum:

  • Passet i original med en giltighet på minst 6 månader vid hemresa. Passet måste innehålla minst 2 sidor bredvid varandra (ett uppslag) där det inte finns några stämplar. Passet får inte vara trasigt, sprucket eller vattenskadat. 
  • 1 Visumansökan (Klicka här för ansökan) som du fyller i online, skriv ut ansökan när den är komplett ifylld och signera. Om du vill att Visumpartner ska fylla i din visumansökan, klicka HÄR för en förenklad visumansökan.

  • 2 Färgfoton i passtorlek  3.5 x 4.5 med vit bakgrund. O.B.S. Ej hemmagjorda foton. Du kan skicka ett foto till info@visumpartner.se om du vill att vi hjälper dig att redigera och skriva ut fotot till din ansökan.
     
  • 1 Bokningsbekräftelse på flyget, tur och retur från Nigeria.
     
  • 1 Bokningsbekräftelse på hotell​ alternativt en inbjudan från en privatperson i Nigeria. Vid privata besök så krävs det att den inbjudande parten bifogar en kopia på sitt ID kort tillsammans med inbjudningsbrevet.
     
  • 1 Anställningsintyg från din arbetsgivare eller ett kontoutdrag från din bank. Visumpartner rekommenderar att du bifogar båda.
     
  • 1 Personligt brev som är adresserat till ambassaden där du beskriver syftet med resan, vistelsens längd och att du bekräftar vem som kommer att stå för alla kostnader under vistelsen i Nigeria.
     
  • Betalning av visumavgiften sker online i samband med ifyllnad av visumansökan. Kvitto på betalning måste bifogas med visumansökan. (4 olika kvitton, applicant details, acknowledgement slip, payment slip och receipt) 

 

Övrig information:

  • Följande nationaliteter kan söka visum på Nigerias ambassad i Stockholm utan bevis på uppehälle i Sverige: Norge, Danmark, Finland och Lettland.
  • Övriga nationaliteter som ska söka visum måste bifoga personbevis eller uppehållstillstånd från något av ovanstående länder.  

 

Visumgiltighet, Vistelselängd och antal inresor:

  • Turistvisum: 1 inresa med en vistelse upp till 60 dagar i Nigeria. Inresan måste ske inom 90 dagar efter det att visumet är utfärdat. 

 

Behandlingstid på ambassaden:

  • ​ ca 5 arbetsdagar

 

Vi reserverar oss för den information som inte kommit oss tillhanda

Fortsätt genom att välja i den här menyn


Privatperson

Företag




Antal resenärer: