Logga in



MENY
Skicka visuminformation till mig

ARBETSTILLSTÅND TILL NIGERIA

 

Följande måste skickas till oss för att vi ska kunna hjälpa dig att söka  TWP (temporary work permit) visum för kortare arbetsuppdrag:

  • Passet i original med en giltighet på minst 6 månader vid hemresa. Passet måste innehålla minst 2 lediga sidor bredvid varandra (ett uppslag) där det inte finns några stämplar. Passet får inte vara trasigt, sprucket eller vattenskadat. 
  • 1 Visumansökan (Klicka här för ansökan) som du fyller i online, skriv ut ansökan när den är komplett ifylld och signera. Om du vill att Visumpartner ska fylla i din visumansökan, klicka HÄR för en förenklad visumansökan.

  • 2 Färgfoton i passtorlek  3.5 x 4.5 med vit bakgrund. O.B.S. Ej hemmagjorda. Du kan skicka ett foto till info@visumpartner.se om du vill att vi hjälper dig att redigera och skriva ut fotot till din ansökan.
  • 1 Inbjudningsbrev från företaget man skall jobba för i Nigeria. SE EXEMPEL

  • 1 Cablegram godkännande via myndigheterna i Nigeria som bekräftar att man är inbjuden för kortare arbete.
  • 1 Garantibrev från arbetsgivaren. SE EXEMPEL

  • Betalning av visumavgiften sker online i samband med ifyllnad av visumansökan. Kvitto på betalning måste bifogas med visumansökan. (4 olika kvitton, applicant details, acknowledgement slip, payment slip och receipt) 

 

Övrig information:

  • Följande nationaliteter kan söka visum på Nigerias ambassad i Stockholm utan bevis på uppehälle i Sverige: Norge, Danmark, Finland och Lettland.
  • Övriga nationaliteter som inte nämnts ovan måste ha bevis på uppehälle i något av dessa länder.

 

Visumgiltighet, Vistelselängd och antal inresor:

  • TWPvisum: 1 inresa med en vistelse upp till 60/90 dagar i Nigeria. Inresan måste ske inom 90 dagar efter det att visumet är utfärdat. 

 

Behandlingstid på ambassaden:

  • ​ ca 5 arbetsdagar

 

________________________________________________________________________

 

Följande krävs för att söka arbetstillstånd ansöks vid anställning i Nigera - STR (subject to regularization):

  1. Passet i original med en giltighet på minst 6 månader vid hemresa. Passet måste innehålla minst 2 lediga sidor där det inte finns några stämplar. Passet får inte vara trasigt, sprucket eller vattenskadat. 
  2. 4 Visumansökningar, visumansökan ska fyllas i online och skrivas ut i 4 exemplar när den är komplett ifylld. Klicka här för VISUMANSÖKAN Om du vill att Visumpartner ska fylla i din visumansökan, klicka HÄR för en förenklad visumansökan. Tjänsten kostar 175sek.   

  3. 4 Färgfoton i passtorlek  3.5 x 4.5 med vit bakgrund. O.B.S. Ej hemmagjorda.
  4. 4 Quota approvals eller 4 STR approvals, dokument som bekräftar att företaget är godkänt för att anställa utländskt arbetskraft. Dokumentet måste vara certifierat i Nigeria.
  5. 4 CV:n med referenser, måste vara på Engelska och legaliserade utav Notarius Publicus. (1 original plus 3 kopior, alla stämplar från Notarius måste vara i original) Visumpartner kan hjälpa till med översättning och legalisering.
  6. 4 Diplom/certificat måste vara på Engelska och legaliserade utav Notarius Publicus. (1 original plus 3 kopior utav samtliga dokument, alla stämplar från Notarius måste vara i original) Visumpartner kan hjälpa till med översättning och legalisering.
  7. 4 Anställnings intyg som bekräftar vilken position man kommer att ta i företaget.
  8. 4 Godkännanden från arbetsagaren som bekräftar i ett brev att han accepterat tjänsten i Nigeria. Namn, passuppgifter, position och i vilket företag måste framgå.
  9. 4 Vigselbevis om partner ska vara medföljande
  • ​4 födelseattester om barn ska medfölja (Ambassaden kan kräva att få originalet)
  • 4 separata visumansökningar ska bifogas för medföljande.
  1. Betalning av visumavgiften sker online i samband med ifyllnad av visumansökan. Kvitto på betalning måste bifogas med visumansökan. (4 olika kvitton, applicant details, acknowledgement slip, payment slip och receipt) 

 

Övrig information:

  • Följande nationaliteter kan söka visum på Nigerias ambassad i Stockholm utan bevis på uppehälle i Sverige: Norge, Danmark, Finland och Lettland.
  • Övriga nationaliteter som inte nämnts ovan måste ha bevis på uppehälle i något av dessa länder.

 

Visumgiltighet, Vistelselängd och antal inresor:

  • STR: 1 inresa. Första inresan måste ske inom 90 dagar efter det att tillståndet är utfärdat. 

 

Behandlingstid på ambassaden:

  • ​  7 - 15 arbetsdagar

 

Vi reserverar oss för den information som inte kommit oss tillhanda

Fortsätt genom att välja i den här menyn


Privatperson

Företag




Antal resenärer: