Logga in



MENY
Skicka visuminformation till mig

STUDENTVISUM TILL KINA

Kinas ambassad i Stockholm meddelar att från och med 1/12-2017 krävs det att samtliga som söker visum och är mellan 14-70 år personligen måste besöka CVC Visumcenter för att lämna fingeravtryck när du lämnar in ansökan. Det blir också krav på att fylla i visumansökan elektroniskt online, den elektroniska ansökan ersätter den tidigare handskrivna ansökan som i fortsättningen inte kommer att accepteras. Obs. Fingeravtrycket fäller i (5) år, om du ansöker om visum igen efter att ha lämnat fingeravtryck en gång så behöver du inte besöka visumcentret igen vid nästa visumansökan, du kan därefter skicka din ansökan till Visumpartner via post. (OBS! Fingeravtrycket gäller endast om du ansöker om visum med samma pass igen, ansöker du med ett nytt pass så måste du lämna fingeravtryck på nytt)

Visumpartner kommer att kunna hjälpa till med att handlägga och assistera med den elektroniska visumansökan online.

Visumpartner kommer att kunna hjälpa till med att handlägga och assistera med den elektroniska visumansökan online.


Följande måste skickas till oss för att vi ska kunna hjälpa dig att söka studentvisum:

  • Passet i original med en giltighet på minst 6 månader efter utresa från Kina. Passet måste innehålla minst 2 sidor bredvid varandra (ett uppslag) där det inte finns några stämplar. Passet får inte vara trasigt, sprucket eller vattenskadat. 
  • 1 Visumansökan(klicka här för blankett) fyll i och mejla blanketten till info@visumpartner.se

  • 1 Färgfoto i passtorlek  3.5 x 4.5 med vit bakgrund. O.B.S. Ej hemmagjorda. Du kan skicka ett foto till info@visumpartner.se om du vill att vi hjälper dig att redigera och skriva ut fotot till din ansökan. Kostnad: 75 sek ink. moms
     
  • 1 Antagningsbesked från skolverket i Kina. Krävs i original.
     
  • När du söker om studentvisum för mer än 180 dagar krävs JW201 eller JW202 från skolverket Kina och det måste bifogas i original.

 

Övrig information:

  • När visumet är utfärdat så har du 90 dagar på dig att resa in i Kina.
  • De som ska studera i mer än 6 månader måste omvandla visumet till ett uppehålltstillstånd. OBS. Detta måste göras 30 dagar efter att du anlänt i Kina och du får därefter möjlighet att resa in och ut ur landet.

 

Behandlingstid på ambassaden: (Dagen som ansökan lämnas in räknas som en arbetsdag)

  • ​Normal: 4 arbetsdagar

  • Express: 3 arbetsdagar



 

Rutiner för inlämning av visumansökan samt fingeravtryck:

1. Fyll i Visumpartners förenklade blankett och skicka alla ovanstående krav i ett mejl till info@visumpartner.se

2. Visumpartner fyller i online-ansökan och kontrollerar så att alla dokument är OK.

3. Visumpartner bokar en tid för inlämning enligt överenskommelse med den ansökande.

4. Den ansökande tar sig till CVC Visumcenter enligt bokad tid, till besöket behöver ni endast ha med er passet. Komplett ansökan levereras av Visumpartner.

  • Obs. Det tillkommer en budavgift för ansökande i Stockholm när Visumpartner möter upp den ansökande på Kinas Visumcenter för överlämning av den kompletta visumansökan samt betalning av visumavgiften. Budet kostar 350 SEK inkl. moms. 
  • Detta gäller inte för ansökande under 14 år eller över 70 år som inte behöver lämna fingeravtryck.​ 

5. Visumpartner hämtar ut färdigt visum och returnerar passet till den ansökande.


Vi reserverar oss för den information som inte kommit oss tillhanda

Fortsätt genom att välja i den här menyn


Privatperson

Företag




Antal resenärer: