Logga in



MENY
Skicka visuminformation till mig

PRIVATVISUM TILL KINA

Kinas ambassad i Stockholm meddelar att från och med 1/12-2017 krävs det att samtliga som söker visum och är mellan 14-70 år personligen måste besöka CVC Visumcenter för att lämna fingeravtryck när du lämnar in ansökan. Det blir också krav på att fylla i visumansökan elektroniskt online, den elektroniska ansökan ersätter den tidigare handskrivna ansökan som i fortsättningen inte kommer att accepteras. Obs. Fingeravtrycket fäller i (5) år, om du ansöker om visum igen efter att ha lämnat fingeravtryck en gång så behöver du inte besöka visumcentret igen vid nästa visumansökan, du kan därefter skicka din ansökan till Visumpartner via post. (OBS! Fingeravtrycket gäller endast om du ansöker om visum med samma pass igen, ansöker du med ett nytt pass så måste du lämna fingeravtryck på nytt)

Visumpartner kommer att kunna hjälpa till med att handlägga och assistera med den elektroniska visumansökan online.
 

Följande dokument ska skickas till oss via e-post eller vanlig post för att vi ska kunna hjälpa dig att söka privatvisum:

  • Passet, en kopia av informationssidan. Passet får inte vara trasigt, sprucket eller vattenskadat.
    • Passet måste innehålla minst 2 sidor bredvid varandra (ett uppslag) där det inte finns några stämplar.
    • För 1 inresa måste passet vara giltigt minst 6 månader vid ansökningstillfället.
    • För 2 inresor måste passet vara giltigt minst 9 månader vid ansökningstillfället.
    • För flera inresor i 6 månader måste passet vara giltigt minst 9 månader vid inlämningstillfället.
    • För flera inresor i 12 månader så måste passet vara giltigt minst 18 månader vid inlämningstillfället.
  • 1 Visumansökan(klicka här för blankett) fyll i och mejla blanketten till info@visumpartner.se

  • 1 Digitalt färgfoto med vit bakgrund i bra kvalitét.
  • 1 Bokningsbekräftelse på flyget tur och retur från Kina.
  • 1 Inbjudan från personen man ska besöka i Kina.
  • Pass/ID kopia från inbjudaren måste bifogas.
  • Personbevis från skatteveket på Engelska som bekräftar att ni är släkt om det är en familjemedlem som bjuder in er.
  • 1 kopia på giltigt arbetstillstånd/uppehållstillstånd vid inbjudan från icke-kineser.
  • Inbjudningsbrevet måste innehålla följande uppgifter -​
    • Info om den ansökande, fullständigt namn, kön, födelsedatum, passnummer. Relation mellan den ansökande och inbjudaren, 
    • Info om resan, syfte för resan, period för vistelse, uppgifter om vart den ansökande kommer att bo, uppgifter om finansiellt stöd om det är aktuellt för vistelsen. 
    • Info om inbjudaren, fullständigt namn, adress, kontaktuppgifter, person/passnummer.
    • Inbjudan ska vara detarad och signerad utav inbjudaren.
       
  • När du söker om privatvisum för en vistelse på mer än 180 dagar så krävs det att personen som bjuder in er har uppehållstillstånd i Kina som är giltigt i minst 6-12 månader utöver perioden som visumet ska gälla. Har inte personen detta så kan företaget/skolan som personen jobbar/pluggar på skriva ett officiellt brev som bekräftar att personen kommer fortsätta sitt jobb/studier på företaget/skolan och därmed förlänga arbetstillståndet. 

 

Övrig information:

  • Visum för längre än 180 dagar utfärdas endast till dom som ska besöka en familjemedlem som jobbar eller studerar i Kina.
  • Notera att för de som ska stanna i Kina i längre än 180 dagar så krävs det att man ansöker om ett uppehållstillstånd hos den lokala immigrations myndigheten inom 30 dagar efter inresa i Kina. 

Du som inte är Svensk medborgare måste även bifoga följande för att ansöka om visum till Kina:

  • Personbevis från Skatteverket på Engelska,
  • Uppehålltstillstånd för icke- EU medborgare
  • En kopia på ett ID kort
  • Garantibrev från ett svenskt företag eller svensk skola. 
  • OBS. icke-svenska medborgare kan endast ansöka om en eller två inresor till Kina med en giltighetstid på 3 månader.

 

Visumgiltighet, vistelselängd och antal inresor:

  • Privatvisum: 1 eller flera inresor med en vistelse upp till 365 dagar i Kina. Inresan måste ske inom 90/180 dagar efter det att visumet är utfärdat.


Behandlingstid på ambassaden:

  • ​Normal: 4 arbetsdagar
  • Express: 3 arbetsdagar
  • Urgent: 2 arbetsdagar


Rutiner för inlämning av visumansökan samt fingeravtryck:

1. Fyll i Visumpartners förenklade blankett och skicka alla ovanstående krav i ett mejl till info@visumpartner.se

2. Visumpartner fyller i online-ansökan och kontrollerar så att alla dokument är OK.

3. Visumpartner bokar en tid för inlämning enligt överenskommelse med den ansökande.

4. Den ansökande tar sig till CVC Visumcenter enligt bokad tid, till besöket behöver ni endast ha med er passet. Komplett ansökan levereras av Visumpartner.

  • Obs. Det tillkommer en budavgift för ansökande i Stockholm när Visumpartner möter upp den ansökande på Kinas Visumcenter för överlämning av den kompletta visumansökan samt betalning av visumavgiften. Budet kostar 350 SEK inkl. moms. 
  • Detta gäller inte för ansökande under 14 år eller över 70 år som inte behöver lämna fingeravtryck.​ 

5. Visumpartner hämtar ut färdigt visum och returnerar passet till den ansökande.

 


Vi reserverar oss för den information som inte kommit oss tillhanda

Fortsätt genom att välja i den här menyn


Privatperson

Företag




Antal resenärer: