Logga in



MENY
Skicka visuminformation till mig

ARBETSTILLSTÅND TILL KINA

Kinas ambassad i Stockholm meddelar att från och med 1/12-2017 krävs det att samtliga som söker visum och är mellan 14-70 år personligen måste besöka CVC Visumcenter för att lämna fingeravtryck när du lämnar in ansökan. Det blir också krav på att fylla i visumansökan elektroniskt online, den elektroniska ansökan ersätter den tidigare handskrivna ansökan som i fortsättningen inte kommer att accepteras. Obs. Fingeravtrycket fäller i (5) år, om du ansöker om visum igen efter att ha lämnat fingeravtryck en gång så behöver du inte besöka visumcentret igen vid nästa visumansökan, du kan därefter skicka din ansökan till Visumpartner via post. (OBS! Fingeravtrycket gäller endast om du ansöker om visum med samma pass igen, ansöker du med ett nytt pass så måste du lämna fingeravtryck på nytt)

Visumpartner kommer att kunna hjälpa till med att handlägga och assistera med den elektroniska visumansökan online.


Följande dokument ska skickas till oss via e-post eller vanlig post för att vi ska kunna hjälpa dig att söka arbetsvisum:

  • Passet, en kopia av informationssidan. Passet får inte vara trasigt, sprucket eller vattenskadat.
    • Passet måste innehålla minst 2 sidor bredvid varandra (ett uppslag) där det inte finns några stämplar.
  • 1 Visumansökan(klicka här för blankett) fyll i och mejla blanketten till info@visumpartner.se

  • 1 Digitalt färgfoto med vit bakgrund i bra kvalitét. Obs. Det ska även bifogas ett fysiskt foto med ansökan, Visumpartner kan redigera och skriva ut ett foto för 125 SEK.
     
  • 1 Bekräftelse av arbetstillståndet även kallat "Notification letter of Foreigner's work permit in The People's Republic of China" dokumentet utfärdas utav Kinesiska myndigheter och går bra att mejla till den ansökande. Dokumentet ska innehålla namn och passnummer till den ansökande. 

 

Övrig information:

  • När visumet är utfärdat så har du 90 dagar på dig att resa in i Kina för att sedan omvandla det till ett arbetstillstånd. OBS. Detta måste göras 30 dagar efter att du har anlänt i Kina och du får därefter möjlighet att resa in och ur landet.
  • För medföljande familjemedlemmar så krävs det att man fyllar i alla nödvändiga dokument samt bifogar ett personbevis på Engelska som bekräftar att man är familj. Det måste även framgå i inbjudningsbrevet att familjen är inbjuden.

 

Du som inte är Svensk medborgare måste även bifoga följande för att ansöka om visum till Kina:

  • Personbevis från Skatteverket på Engelska,
  • Uppehålltstillstånd för icke- EU medborgare
  • En kopia på ett ID kort
  • Garantibrev från ett svenskt företag eller svensk skola. 
  • OBS. icke-svenska medborgare kan endast ansöka om en eller två inresor till Kina med en giltighetstid på 3 månader.

 

Behandlingstid på ambassaden: (Dagen som ansökan lämnas in räknas som en arbetsdag)

  • ​Normal: 4 arbetsdagar
  • Express: 3 arbetsdagar

 

Rutiner för inlämning av visumansökan samt fingeravtryck:

1. Fyll i Visumpartners förenklade blankett och skicka alla ovanstående krav i ett mejl till info@visumpartner.se

2. Visumpartner fyller i online-ansökan och kontrollerar så att alla dokument är OK.

3. Visumpartner bokar en tid för inlämning enligt överenskommelse med den ansökande.

4. Den ansökande tar sig till CVC Visumcenter enligt bokad tid, till besöket behöver ni endast ha med er passet. Komplett ansökan levereras av Visumpartner.

  • Obs. Det tillkommer en budavgift för ansökande i Stockholm när Visumpartner möter upp den ansökande på Kinas Visumcenter för överlämning av den kompletta visumansökan samt betalning av visumavgiften. Budet kostar 350 SEK inkl. moms. 
  • Detta gäller inte för ansökande under 14 år eller över 70 år som inte behöver lämna fingeravtryck.​ 

5. Visumpartner hämtar ut färdigt visum och returnerar passet till den ansökande.

 


Vi reserverar oss för den information som inte kommit oss tillhanda

Fortsätt genom att välja i den här menyn


Privatperson

Företag




Antal resenärer: