Logga in



MENY
Skicka visuminformation till mig

E-VISUM TILL INDIEN

 

E-visum även kallat Visa on Arrival är ett inresetillstånd som ansöks elektroniskt och beviljas vid ankomst i Indien av immigrationsmyndigheterna.

Var uppmärksamma på att visumet ansöks online och bekräftas via e-post men att den slutgiltiga bedömningen sker på flygplatsen av immigrationsmyndigheterna, vilket innebär att man inte kan garantera inresetillstånd förs man ankommit till Indien och därför rekommenderas det att man ansöker om visum via ambassaden.

Visumet går att ansöka om ifall man reser in via följande flygplatser - Ahmedabad, Amritsar, Bengaluru, Chennai, Cochin, Delhi, Goa, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mumbai, Tiruchirapalli, Trvandrum och Varanasi.

För de som vill ha hjälp med E-visum skickar nedanstående dokument till info@visumpartner.se så ansöker vi om visumet och bekräftar vid godkännande via e-post.

Det går att resa till Indien med E-visum som turist och affärsresenär.

Följande krävs för att söka visum vid ankomst i Indien:

  • Passkopia i färg med en giltighet på minst 6 månader vid ankomst i Indien. Passet måste innehålla minst 2 sidor bredvid varandra (ett uppslag) där det inte finns några stämplar. Passet får inte vara trasigt, sprucket eller vattenskadat. Kopian laddas upp tillsammans med visumansökan online på ambassadens hemsida.
  • 1 Visumansökan (Klicka här för ansökan) skriv ut ansökan när den är komplett ifylld och signera. 

  • 1 Digitalt färgfoto i passtorlek  5.5 x 5.5 med vit bakgrund. O.B.S. Ej hemmagjorda foton. Fotot laddas upp i den elektroniska ansökan.
  • 1 Kopia på visitkort (Krävs endast för affärsbesök)

 

Övrig information:

  • Returbiljett måste uppvisas vid inresa till Indien. 
  • Klicka HÄR för information om vilka nationaliteter som kan ansöka om E-visum.

  • Visumet kan tidigast ansökas om 120 dagar före avresa och senast 4 dagar före inresa.
     
  • Visumet kan ansökas om max 2 gånger per kalender år.

 

Visumets giltighet och antal inresor:

  • E-visum, 2 inresor med en vistelse på 60 dagar. (Gäller både affärs och turist)

 

Behandlingstid: 

  • ca 4 arbetsdagar.

 

Vi reserverar oss för den information som inte kommit oss tillhanda

Fortsätt genom att välja i den här menyn


Privatperson

Företag




Antal resenärer: