Logga in



MENY
Skicka visuminformation till mig

TURISTVISUM TILL EGYPTEN

 

Nordiska medborgare måste ha visum för inresa till Egypten, det är möjligt att ansöka om visum vid ankomst i vissa gränser men det innebär oftast att man måste stå i långa köer. Därför rekommenderar ambassaden resenärer att ha visum klart före avresa för att slippa problem på flygplatsen. Nedan finner ni ansökningsblanketter och övrig information om hur man går till väga. 

Följande måste skickas till oss för att vi ska kunna hjälpa dig att söka turistvisum:

  • Passet i original med en giltighet på minst 6 månader vid hemresa. Passet måste innehålla minst 2 sidor bredvid varandra (ett uppslag) där det inte finns några stämplar. Passet får inte vara trasigt, sprucket eller vattenskadat. 
  • 1 Visumansökan (Klicka här för ansökan) skriv ut ansökan när den är komplett ifylld och signera. 

  • 2 Färgfoton i passtorlek  3.5 x 4.5 med vit bakgrund. O.B.S. Ej hemmagjorda foton. Du kan skicka ett foto till info@visumpartner.se om du vill att vi hjälper dig att redigera och skriva ut fotot till din ansökan. 

 

Övrig information:

  • Icke Svenska medborgare måste även bifoga ett personbevis från skatterverket på Engelska och ett giltigt uppehållstillstånd. (Uppehållstillstånd krävs ej för EU-Medborgare)
  • O.B.S. För icke svenska medborgare tar det längre tid då ambassaden måste invänta godkännande från Egyptiska myndigheter innan visumet kan utfärdas.
  • Detta gäller följande nationaliteter: 
    AFRIKA =
    Algeriet, Burundi, Eritrea, Ethiopien, Ghana, Liberia, Libyen, Mali, Marokko, Niger, Nigeria, Rwanda, Sierra Leone, Somalia, Tunisien. 

    MELLANÖSTERN = Afghanistan, Iran, Iraq, Libanon, Palestina, Syrien.
    ASIEN = Bangladesh, China-(Studenter eller personer med anställningskontrakt får godkännande på Egyptens ambassad) Indonesian, Kazakhstan, Pakistan, Philippinerna, Sri Lanka, Thailand.
    ICKE-EU LÄNDER = Bosnien, Kosovo, Moldavien, Turkiet.
     

OBS. Detta gäller även för ansökande med främlingspass och resedokument.

Om man har ett pass från något av ovanstående länder så får man räkna med att ansökan tar minst 6 veckor och kan vara flera månader. Visumpartner rekommenderar att medborgare från ovanstående länder sköter ansökan direkt med ambassaden på egen hand.

 

Visumgiltighet, Vistelselängd och antal inresor:

  • Turistvisum: 1 inresa med en vistelse upp till 30 dagar i Egypten. Visumet är giltigt för inresa inom 3 månader.
  • Turistvisum: Flera inresor med vistelse upp till 90 dagar i Egypten per inresa. Visumet är giltigt för flera inresor inom 6 månader.

 

Behandlingstid på ambassaden:

  • ​ 4 arbetsdagar

 

 

Vi reserverar oss för den information som inte kommit oss tillhanda

Fortsätt genom att välja i den här menyn


Privatperson

Företag




Antal resenärer: