Logga in



MENY
Skicka visuminformation till mig

TURISTVISUM TILL ANGOLA

 

Följande måste skickas till oss för att vi ska kunna hjälpa dig att söka turistvisum:

  • Passet i original med en giltighet på minst 6 månader vid ansökningstillfället. Passet måste innehålla minst 2 sidor bredvid varandra (ett uppslag) där det inte finns några stämplar. Passet får inte vara trasigt, sprucket eller vattenskadat. 
  • 1 Visumansökan  (Klicka här för blankett) skriv ut ansökan när den är komplett ifylld och signera. Om du vill att Visumpartner ska fylla i din visumansökan, klicka HÄR för en förenklad visumansökan.

  • 1 Färgfoto i passtorlek  4.5 x 3.5 med bra kvalité och vit bakgrund. O.B.S. Ej hemmagjorda foton. Du kan skicka ett foto till info@visumpartner.se om du vill att vi hjälper dig att redigera och skriva ut fotot till din ansökan.
     
  • 1 Bokningsbekräftelse på flyget tur och retur och på hotellet.
     
  • 1 Bankintyg som bekräftar att du har tillräckligt med pengar för resan. Intyget måste vara signerat och stämplat av banken och skrivet på Engelska.
     
  • 1 Vaccination mot Gula Febern. Det går bra att skicka en kopia på vaccinationsboken.

 

Följande måste skickas in till oss för att du ska kunna besöka familj eller bekanta:

  • Passet i original med en giltighet på minst 6 månader vid ansökningstillfället. Passet måste innehålla minst 2 sidor bredvid varandra (ett uppslag) där det inte finns några stämplar. Passet får inte vara trasigt, sprucket eller vattenskadat. 
  • 1 Visumansökan  (Klicka här för blankett) som du fyller i online, skriv ut ansökan när den är komplett ifylld och signera. Om du vill att Visumpartner ska fylla i din visumansökan, klicka HÄR för en förenklad visumansökan.

  • 1 Färgfoto i passtorlek  4.5 x 3.5 med bra kvalité och vit bakgrund. O.B.S. Ej hemmagjorda foton. Du kan skicka ett foto till info@visumpartner.se om du vill att vi hjälper dig att redigera och skriva ut fotot till din ansökan. 
  • 1 Bokningsbekräftelse på flyget tur och retur.
  • 1 Personligt brev till ambassaden, brevet måste innehålla namn på den sökande, fullständiga kontaktuppgifter till den sökande och personen som du ska besöka i Angola. Syftet med resan och resans vistelsetid. Brevet ska vara signerat och daterat, dessutom adresserat till Angolas ambassad.
  • 1 Inbjudningsbrev från personsen som du skall besöka i Angola.
  • 1 Kopia på ID kortet från den person som bjuder in dig.
  • 1 Vaccination mot Gula Febern. Det går bra att skicka en kopia på vaccinationsboken.

 

Övrig information:

  • Ambassaden behandlar visum för Nordiska, Estniska och Litauiska medborgare. Har du ett annat pass så måste du bifoga en kopia på ett giltigt uppehållstillstånd samt ett utdrag ur folkbokföringsregistret från något av de ovanstående länderna.
  • Du som är under 18 år måste bifoga ett "Ansvars intyg" från föräldrar, dokumentet måste vara på portugisiska samt stämplat utav UD. Visumpartner kan hjälpa till med översättning samt legalisering utav dokumentet.

 

Visumets giltighet och antal inresor:

  • Du får 1 inresa med en vistelse på 30 dagar i Angola. Inresan måste ske inom 60 dagar efter det att visumet är utfärdat.

 

Behandlingstid på ambassaden: 

  • 8-15 arbetsdagar.
  • OBS. Visumansökningar får endast lämnas in till ambassaden på Måndagar och Torsdagar.

Vi reserverar oss för den information som inte kommit oss tillhanda

 

Fortsätt genom att välja i den här menyn


Privatperson

Företag




Antal resenärer: